“COVID-19” халдварын үед хүнсний дэлгүүр, худалдааны төвд өгөх ЗӨВЛӨГӨӨ

 ЭМЯ-наас “COVID-19” халдварын үед хүнсний дэлгүүр, худалдааны төвд өгөх зөвлөгөө  боловсруулсныг  хүргэж байна.
Байгууллагад:
  1. Өглөө бүр ажилтнуудын биеийн халуун үзэж тэмдэглэх
  2. Хүн хоорондын зай барих, тэмдэглэгээ хийх
  3. Нийт талбайн 50 хувьд ажил үйлчилгээ эрхлэхээр зохицуулах
  4. Лангуу, тэрэг, сагс, хаалга, хөргөгчний бариул, хүнсний хавчаар зэрэг хатуу гадаргууг 1 литр усанд 25мл белизна (хлор агуулсан бодис) хийсэн уусмалаар тогтмол цэвэрлэж халдваргүйжүүлэх
  5. Карт уншигч пос машиныг спиртэн суурьтай уусмалаар арчих
  6. Жимс жимсгэнэ, цагаан идээ зэрэг шууд хэрэглэдэг хүнсний бүтээгдэхүүнийг ил задгай байрлуулахгүй байх
  7. Амталгаат худалдаа хийхгүй байх
  8. Бээлий эсвэл хүнсний хавчаар хэрэглэн иргэдэд үйлчлэх
  9. Сав,баглаа, боодлыг чийгтэй алчуураар арчих
  10. Спиртэн суурьтай гар халдваргүйжүүлэгч байршуулах
  11. Агаар сэлгэлт тогтмол хийх
  12. Белизнагийн уусмалаар тавцан, сандал, цахилгаан шатны бариул, шал зэрэг хатуу гадаргууг тогтмол арчих
  13. Ариун цэврийн өрөөнд гар угаах саван, сальфетка байрлуулах
  14. • Бие засах газрыг өдөрт тогтмол цэвэрлэж халдваргүйжүүлэх (жавелин, хлорсепт)
  15. • Хог хаягдлыг тухай бүр нь зайлуулах
Албан хаагчдад:
  • Амны хаалт зүүх
  • Бээлий өмсөх
  • Гараа сайтар угаах
  • “COVID-19”-ийн талаар мэдээлэлтэй байх
  • Халуурах, ханиах, цээжээр өвдөх зэрэг шинж тэмдэг илэрвэл 119 дугаарт хандах
Үйлчлүүлэгч нарт:
  • Амны хаалт зүүх
  • Нүдний шил зүүх
  • Гар халдваргүйжүүлэгч, нойтон сальфетка авч явах
  • Хүн хоорондын 1,5-2 метрийн зай барих
  • Хүнсний бүтээгдэхүүнд хүрэхгүй, хүнсний хавчаараар авах
  • Амталгаа хийхгүй байх
  • Олон бараанд хүрэхгүй байх
  • Нүүр, ам, хамартаа бохир гараа хүргэхгүй байх
  • Бэлэн мөнгөөр аль болох тооцоо хийхгүй байх
  • Сав, баглаа, боодлыг савантай усаар арчиж хэрэглэх
  • Хүнсний ногоо, жимс, жимсгэнийг сайтар угааж хэрэглэх
  • Гаднах сав, баглаа, боодлыг шууд хаях
  • Гараа савандаж угаах
скачать dle 12.0

Холбоотой мэдээ